Geschiedenis

Bij bakkerij Prevoo wordt nu al z'n 65 jaar brood gebakken door de familie Prevoo.

Het begon allemaal na de oorlog rond 1947. De familie Prevoo woonde toen op de plaats waar nu de bakkerij is.Dit was toen echter een gemengde boerderij. Na de oorlog waren er vele gesneuvelde soldaten in Zuid-Limburg. De Amerikanen zochten een stuk land om een deel van de gesneuvelde Amerikaanse soldaten te begraven.
Dit land werd door boer Prevoo afgestaan aan de Amerikanen. Hier ligt nu de mooie Amerikaanse begraafplaats.
Omdat het boeren met zo weinig land over niet meer te doen was besloot een van de zonen, Rene, een bakkerij met lunchroom te beginnen.
Zo ontstond bakkerij Prevoo te Margraten.

Later werd de lunchroom vervangen door een winkel waar brood en banket werd verkocht. In 1980 werd de bakkerij overgenomen door de broer van Rene, Martin, en momenteel is de zoon van Martin, Jack, eigenaar van het bedrijf. De bakkerij en winkel zijn inmiddels verschillende keren verbouwd en vandaag de dag is het nog steeds een goed lopende brood en banketbakkerij. Ook wordt ook nog in de dorpen rondom Margraten brood bezorgd en sinds 1985 is er een filiaal in Berg en Terblijt. Dus van hier uit wordt ook het brood en gebak uit Margraten verkocht. De zus van Jack zorgt hier met enkel winkelmeisjes voor de verkoop. In onze bakkerij werken verder nog 6 bakkers, 1 bezorger, 10 winkelmeisjes, enkele magazijnhulpen en zaterdagshulpen op afroep.